Vad tycker våra kunder?

Referenser

Har du funderingar kring vad våra kunder och anställda tycker om oss och våra tjänster? Då föreslår vi att du läser intervjuerna som gjorts ute hos våra kunder.


Fönsterputs

Radio Active i Ystad intervjuar Pontus som är fönsterputsare från Hemrex när han ska putsa fönster hos Gunnel. Hör hur Pontus trivs med sitt jobb, hur det går till när han besöker kunder och vad Gunnel egentligen tycker om hans arbete.


PS. Missa inte Gunnels fantastiska slogan på slutet :)
– Se ut! Gör du inte det, ring och få RUT (och Hemrex)!


Företagsstädning

På Lantmännen i Löderup har Christer Månsson och hans personal bråda tider med spannmålsmottagning från gårdarna i trakten, utöver det vanliga arbetet i butik och brädgård. Då är det skönt att veta att städning av kontor och butik sköts av proffs och rullar på som planerat. En gång i veckan kommer Edyta Persson från Hemrex och gör fint så att både personal och kunder trivs.

Företagsstädning hos Hemrex


– Det är jättebra att anlita Hemrex, säger Christer Månsson. Edyta jobbar effektivt och snabbt och vet vad som behöver göras, vilka medel och verktyg som ska användas. Och dessutom gör hon ofta mer än själva städningen när hon hinner. Edyta, som just rengör kaffemaskinen, nickar.

– Det är kanske det som skiljer Hemrex från andra städföretag, säger hon. Jag ska vara här i fyra timmar varje vecka. När jag har städat klart och det är tid över kan jag göra annat, som att fylla på kaffemaskinen, kanske byta lampor eller så. Det finns alltid något att göra de gånger städningen går snabbare än planerat. Vi är nog mer flexibla.

Christer Månsson berättar att de tidigare anlitade enskilda personer för hjälp med städningen. De var också duktiga, men med ett företag med flera anställda blir det lite enklare, menar han. Även om det är Edyta som ska städa hos Lantmännen kan hon behöva vara ledig ibland. Då skickar Hemrex en ersättare och Christer kan lita på att städningen fungerar som vanligt.
– Det fungerar väldigt proffsigt med Hemrex, säger han. Det fungerar som det ska helt enkelt!

Edyta arbetar träget på under intervjun. Det är mycket som ska hinnas med men efter att ha städat här i nästan ett år vet hon var hon behöver ta i lite extra.
– Jag gillar att arbeta på Hemrex, säger hon. Och här på Lantmännen känner jag mig väldigt välkommen. Då är det extra roligt att ta i lite extra.


Seniorservice

Birgitta Wallin arbetar som ledsagare på Hemrex Seniorservice. Hon brinner för att hjälpa äldre till en god livskvalitet och är en uppskattad besökare hos Hemrex äldre kunder. Åttioåttaåriga Erik Persson i Ystad är mycket nöjd med all hjälp han får av Birgitta.

Seniorservice hos Hemrex


– Seniorservice hos Hemrex är så mycket mer än hjälp med städning, berättar Birgitta vid en paus i finrummet hemma hos Erik. För ett tag sedan var jag till exempel med Erik och handlade ny tvättmaskin. Jag ledsagar vid besök hos läkare och på apoteket, i affären eller på promenad, hjälper till med byte av gardiner och mycket annat. Det är kunden som bestämmer vad jag ska hjälpa till med, men jag ser till att hinna prata och umgås också.

Birgitta betonar att det alltid är en och samma person som kommer från Hemrex. Varje uppdrag börjar med ett kostnadsfritt möte där man kommer överens om vad kunden vill ha hjälp med. Då stämmer man också av så att det fungerar bra på ett personligt plan mellan kunden och personen från Hemrex som ska hjälpa till.

– Det är mycket bra att det är Brigitta som kommer varje gång, säger Erik och nickar uppskattande. Det känns tryggt. Jag litar på henne och behöver inte se efter vad hon gör hela tiden.

Erik, som själv håller hemmet snyggt och prydligt uppskattar hjälpen från Birgitta, men också sällskapet. Han berättar att han fick tips om att kontakta Hemrex från en granne som anlitade företaget och var mycket nöjd.

Ledsagning hos Hemrex


Hemrex Seniorservice kan ersätta den kommunala hemtjänsten, eller fungera som ett komplement. Utöver Ledsagarservice kan kunden få hjälp med städning, fönsterputs, matinköp, tvätt, trädgård, underhåll av bostaden och mycket annat.

Kostnaden blir överkomlig tack vare RUT-avdraget och tjänsten är mycket omtyckt bland de äldre som ofta uppskattar sällskapet lika mycket som hjälpen med det praktiska. Det går att köpa enstaka tjänster eller ha ett fast abonnemang, där Hemrex kommer regelbundet en gång i veckan, varannan vecka eller med andra intervall.


Trädgårdsarbete

Hos Dolly och Torsten Esbjörnsson i Örum var trädgården under många år Torstens nöje och ansvar. Nu när han inte längre kan sköta den har Hemrex fått förtroendet och Dolly kan fortsätta att njuta av den konstnärliga och personliga oasen.

Trädgårdshjälp hos Hemrex


– Pernille från Hemrex förstod direkt hur Torsten vill ha det, säger Dolly och tittar ut genom fönstret på den regnvåta trädgården. Han har alltid skött om den med naturen i åtanke och det var Pernille med på från första stund.

Pernille, som heter Roos i efternamn nickar och håller med. Med en utbildning i trådgårdsskötsel i bagaget, erfarenhet från engelsk herrgårdsträdgård och inspiration från farmor och farfar trädgårdsmästarna kunde hon raskt sätta sig in i hur trädgården i Örum skulle skötas.

Pernille berättar att hon förstår hur Torsten har skött trädgården i alla år, ett slags kontrollerad vildhet. Det gäller att låta saker växa där de vill, men under visst överinseende.
– Det finns till exempel mycket prästkragar i gräsmattan, de får stå kvar tills de har blommat ut, men jag knipsar blommarna innan de fröar av sig så att de inte sprider sig för mycket. Det är jätteroligt att arbeta med en sådan här gammal trädgård som är skött på samma sätt under många år!

Dolly Esbjörnsson har valt att bli abonnemangskund hos Hemrex. Pernille ska komma en gång var fjortonde dag, klippa gräset, rensa ogräs och trimma buskar och träd.
– Jag vill fortsätta att njuta av trädgården men saknar kunskap och intresse att sköta den, säger Dolly. När jag fick höra om Hemrex ringde jag direkt. Och jag är jättenöjd, Pernille har gjort ett fantastiskt jobb! Först med att göra en total genomgång och sedan behålla trädgården i gott skick. Det är perfekt! Hon kan komma när hon vill på dagen när jag är på jobbet. När jag kommer hem är arbetet gjort. Jag känner mig helt trygg med henne. Det är underbart och jag hoppas att fler får upp ögonen för denna hjälp!

– Med Hemrex till hjälp slipper jag oroa mig och kan göra sådant jag vill istället för det jag tror att jag måste. Jag önskar att fler kunde upptäcka detta och slippa stressa så mycket. Pernille berättar att hon som anställd på Hemrex inte begränsar sin service till bara trädgårdsskötsel. Vill kunden ha hjälp med något annat när hon är hos dem så gör hon det också, efter bästa förmåga.
– Det kan ju vara enkla saker, som att åka och handla eller googla efter en ny tvättmaskin, jag vill gärna bidra med det jag kan, säger hon.
– Tack vare företag som Hemrex kan fler bo kvar längre i sitt eget hem när de blir gamla, säger Dolly. Och de unga får mer tid till sina barn. Jag tror att det är framtiden.

 Så mycket mer än en städfirma, vi gör vardagen enklare i hela södra Skåne!

Vi utför tjänster i hela Skåne.


Våra kontor:


Hemrex AB

Sixten Sparres gata 2A
271 39 Ystad

Företagsvägen 44
227 61 Lund

Isolatorvägen 11
291 62 Kristianstad

Tel: 020-721 721
Mail: info@hemrex.se
Öppettider: Mån - Fre 10.00 - 15.00