Olof Holmström

Trädgård hemma och trädgård på arbetet. Det är vardagen för Olof Holmström, precis som han vill ha den. Hans främsta yrkesområde är trädgård, men tar också uppdrag inom flytt och fönsterputs. Ska han välja så är det häckklippning som är den roligaste sysslan eftersom det lyfter hela trädgårdens utseende. Det bästa med jobbet är variationen och problemlösningen ihop med kollegor.

Olof Holmström

Ålder

23

Bor

i Skivarp

Hemrex ort

Ystad

Hos Hemrex

Sedan mars 2020

Hur hittade du till Hemrex?

- Jag har varit nyfiken på Hemrex sedan 2016 ungefär, mest för att jag visste att de arbetade med trädgård mot privatkunder. Att arbeta mot privatkunder är roligare och mer utmanande, det ligger alltid mer tanke kring trivsel bakom privata trädgårdar. Något år senare fick jag ett tips via min far om att Hemrex sökte folk till just trädgårdsservice. Då jobbade jag med att köra budbil, men när en möjlighet öppnade sig tog jag chansen direkt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det roligaste är nog att arbetet alltid varierar. Att jag utgår från trädgård men får göra mycket annat också. Oftast vet vi ungefär ett halvår framåt vilka uppdrag vi har, men ibland är dagarna en liten överraskning och då får vi vara problemlösare i situationer som uppstår. Idag till exempel fick jag reda på fem minuter innan uppdraget att vi behövde planera om. När sånt händer är det väldigt hjälpsam och go stämning bland kollegor, vi löser det som behöver lösas! Det gillar jag.

Vilken typ av människa trivs i din yrkesroll?

- Jag tror en människa som är lite framåt, som trivs med kundkontakt och som har lätt för att vara tydlig mot kunder. Det är klart det är bra om du kan lite om trädgård, men det är inget måste. Du kan lära dig jättemycket här, bara du vill. Jag har lärt mig om både trädgård och om mig själv. Bland annat har jag upptäckt att jag har lätt för att prata med olika typer av människor. Det är jätteviktigt, att kunna plocka fram ett bra humör och vara trevlig mot kund, för är du på bra humör så blir kunden det också.