Flytthjälp

Vi packar ner, flyttar, magasinerar och är din flytthjälp från start till slut. Vi utgår från Ystad, Lund, Helsingborg och Kristianstad och flyttar åt alla hem i hela Skåne. Boka en flyttfirma som har över 10 år i branschen när det är dags för dig att byta bostad.

Flytthjälp
Vi bär ut dina saker från bostaden du flyttar ut ifrån, transporterar till din nya och lyfter in alla lådor och möbler till din nya bostad. Packar du själv behöver du bara se till att använda riktiga flyttlådor. Vi flyttar självklart ut och in boenden som har trappor men saknar hiss. Vi är vana vid att flytta.

Nedpackning
Väljer du hjälp med nedpackning så behöver du bara berätta eller märka upp vilka saker som ska med eller inte i flytten. Resten tar vi hand om. Vi använder stabila flyttlådor och skyddsemballage för att skydda madrasser, speglar, tavlor, lampfötter och liknande som är för stora lägga i lådor.

Magasinering
Av olika anledningar kan det vara skönt att låta vissa möbler eller lådor mellanlanda i ett magasin i samband med en flytt. Oavsett om det handlar om en ensam soffa eller om du behöver magasinera hela lägenheten, så tipsar vi om ett passande magasin hos någon av våra samarbetspartners och tar hand om transporten dit.

Återvinning och försäljning
Det är inte alltid man vill flytta med sig allt till sitt nya hem. Möbler och prylar som du vill bli av med tar vi hand om och transporterar till närmsta återvinningscentral, andrahandsbutik eller auktionshus så att allt tas om hand på ett hållbart sätt. Vi har nära samarbete med ett professionellt auktionshus. Har du önskemål om vilken andrahandsbutik du vill skänka till tar vi gärna emot det, annars väljer vi en pålitlig aktör i närområdet.

Dödsbo
I samarbete med ett professionellt auktionshus hjälper vi dig att sälja möbler och prylar, flyttar sådant du vill behålla och forslar bort sådant du vill bli av med. När försäljningarna är gjorda får du 80 % av förtjänsten. Vi på Hemrex tar hand om städningen av dödsboet. Tjänsten går att boka i Skåne.

Bygg ditt flyttpaket

Vår flyttjänst är uppbyggd för att underlätta för dig så mycket som möjligt, på de områden du behöver och vill ha hjälp i din flytt. Här ser du vad som alltid ingår och vad du kan välja att inkludera i ditt flyttpaket. Priset beräknar vi efter dina val och du får allt på en samlad faktura.

Det här ingår alltid

Försäkring enligt Bohag 2012.
Transport från bostaden du lämnar till den nya
Varsam hantering och skyddsplast runt möbler och madrasser

Det här kan också ingå

Stabila flyttlådor, räkna med 1 låda/kvm bostadsyta
Ned- och uppackning av lådor
Nedmontering av hyllor, möbler och lampor
Magsinering
Transport till återvinning

Flyttstädning
Behöver du också boka flyttstädning? Vi flyttstädar grundligt enligt protokoll så att nästa boende säkert ska bli nöjd med städningen. Flyttstädning går att boka i hela Skåne och i Uppsala.

Försäljning, bortforsling och städning

Dödsbon och större flyttar

Allt har sin tid och var pryl ska hamna på rätt plats. Vår samlade tjänst för att ta hand om ett dödsbo hjälper dig med de praktiska bitarna. Genom vårt samarbete med Ystads Auktioner når du både en svenska och internationella köpare och får du hjälp att sälja sådant som är av värde men som du eller din familj inte har plats till. Bortforsling och städning fixar vi på Hemrex.

Tjänsten kan bokas i hela Skåne.

Offert

Så här går det till

När du bokar tjänsten går vi tillsammans igenom vad som ska hända när så att du känner dig trygg hela vägen. Du måste såklart inte ta hjälp av oss i alla steg, men vi är ganska övertygade om att det är den väg som ger dig allra minst arbete. Så här brukar det gå till:

1

Du väljer vilka prylar och möbler du vill behålla.

2

Ystad Auktioner kommer och bedömer vilka möbler och prylar de kan hjälpa dig att sälja.

3

Hemrex forslar bort och/eller flyttar resterande prylar och möbler.

4

Hemrex tar hand om städningen inför flytten, försäljning eller besiktning.

5

Du får 80 % av försäljningspriset när Ystad Auktioner sålt prylar och möbler.

Sälja på auktion - hur gör jag det?

Du gör egentligen inte mycket alls. Ystad Auktioner tar hand om allt från urval till slutbetalningen till dig.

För varje pryl eller möbel som Ystad Auktioner hjälper dig att sälja, betalar du 30 kronor vid upphämtning. När prylarna och möblerna är sålda får du 80 % av försäljningspriset. Du får betalt först när din pryl eller möbel är såld. Då har Ystads Auktioner redan tagit sin andel om 20 % av försäljningspriset. Resten av vinsten behåller du.