Trädgårdsservice

Vi erbjuder trädgårdsservice och tjänster för utemiljöer i hela Skåne och Uppsala. I Skåne utgår vi från Ystad, Lund, Helsingborg och Kristianstad. I hela Skåne kan du boka vår trädgårdsservice för anläggning och underhåll av trädgård antingen för enstaka tillfällen eller som ett löpande abonnemang.

Få offert & boka

Vidare

Det här är trädgårdsservice

När du bokar hjälp och tjänster för trädgård hos oss är det alltid utbildad personal som utför arbetet. Vi arbetar utifrån kunskap om växter, skötsel och jordmån så att du alltid kan vara säker på att få hjälp anpassad till din trädgård. Trädgårdstjänsterna går att boka var för sig eller som ett abonnemang på underhåll efter säsong.

Våra trädgårdstjänster

Ogräsrensning
Gräsklippning
Häckklippning
Beskärning av buskar och träd
Bortforsling av trädgårdsavfall
Transport av jord, grus, sten och maskiner
Underhåll av trä- eller stengolv på uteplats eller altan

Prisexempel

Tjänst

Pris med RUT eller ROT-avdrag

Trädgårdsservice
340 kr/timme
Trädgårdsservice abonnemang
334 kr/timme

I de allra flesta fall kan du använda dig av RUT-avdraget för trädgårdsservice. För avancerade arbeten inom anläggning finns det begräsningar. Vi kan hjälpa dig att avgöra om ditt arbete omfattas av reduktionen eller inte.

Vid varje besök tar vi en inställelsekostnad om 255 kr vid enstaka tillfällen. Vid abonnemang är inställelsekostnaden 150 kr/tillfälle. Inställelsekostnaden bekostar transport, redskap och administration.

* Ej RUT berättigad

Alla våra priser +

Gräsklippning
En välmående gräsmatta är grön, tät och fri från angrepp orsakade av fukt eller torka. På våren och sommaren behöver gräsmattan en hel del underhåll för att vara i sin bästa form. Den behöver klippas med rätt intervall mellan gångerna och grässtråna måste varken lämnas för korta eller för höga. När du bokar gräsklippning hos oss klipper vi för att din gräsmatta ska må så bra som möjligt. Du kan välja gräsklippning på abonnemang under säsong eller vid enstaka tillfällen.

Häckklippning
Hur och när du bör klippa häcken beror till stor del på vilka buskar din häck består av. De allra flesta mår bra av att bli klippta i perioden de också växer mycket, alltså från mitten och fram till slutet av sommaren. När du tar hjälp av vår trädgårdsservice oss för häckklippning utgår vi alltid ifrån vad som är bäst för just din häck för att avgöra hur mycket som ska klippas och ge råd om hur ofta du bör klippa. Bokar du häckklippning på abonnemang över säsong får du en snygg och välmående häck som dessutom kommer att övervintra fint till nästa år.

Beskärning av buskar och träd
Att beskära buskar och träd är jätteviktigt för att de ska må bra och växa hälsosamt. För att fruktträd ska få en fin skörd är det viktigt att beskära korrekt och regelbundet, särskilt när träden är unga är det bra att beskära för att ge trädet en stark grundhälsa. En felaktigt utförd beskärning kan ha väldigt tråkiga följder för en buske eller ett träd, därför är det endast hemrexare med yrkeskunskaper om beskärning som utför de här tjänsterna, så att du kan vara säker på att din trädgård får den bästa omtanken.

Underhåll av trä- och stengolv
Underlaget och golven på din altan eller uteplats är precis lika viktiga att underhålla som resten av trädgården, både för trivsel just nu och för att golvet ska åldras med hälsan i behåll. När du bokar underhåll av trä- eller stengolv hos oss tar vi hand om ditt golv utifrån vilket underlag du har. Stengolv rengör vi skonsamt för stenen själv, kringliggande växtlighet och människor. Trägolvet rengör vi och efterbehandlar för att klara påfrestningar av väder och vind. Skulle du vilja anlägga ett nytt sten- eller trägolv inför sommaren kan vi hjälpa dig med det också.

Så här går det till

Steget från förfrågan till utförd trädgårdstjänst ska vara så kort som möjligt, tycker vi. Beroende på hur stora uppgifter du vill ha hjälp med så kommer vi hem till dig och gör en kostnadsfri bedömning innan vi bokar in ditt arbete. Efter bedömningen får du ta ställning till pris och upplägg.

1

Kontakta Hemrex

Kontakta oss via telefon eller e-post och berätta vad i din trädgård du vill ha hjälp med.

2

Kostnadsfritt hembesök

Vi kommer hem till dig så att du får visa och förklara på plats, kostnadsfritt såklart.

3

Vi utför uppdraget

På en bokad dag och tid kommer vi och utför den eller de tjänsterna du beställt.

4

Faktura

Efter avslutat arbete får du en faktura på arbetet.

Ett personligt abonnemang
Beroende på hur ofta och hur mycket hjälp du vill ha i din trädgård kan det vara en smidig lösning att abonnera på trädgårdsservice. Då bestämmer du själv vilja tjänster du vill ska ingå och med vilka tidsintervaller vi ska komma. Vissa säsongsbetonade uppgifter som beskärning kanske du vill ha mer sällan, medan gräsklippning kanske behövs varje vecka i perioder. Vi lägger upp ett abonnemang som är anpassat för att passa det din trädgård behöver.

ROT- och RUT-avdrag vid trädgårdsservice
Vid trädgårdsservice kan du utnyttja RUT-avdraget vid de flesta av våra tjänster och ROT-avdraget för vissa. Vi gör avdragen åt dig efter att du meddelat om du vill göra avdragen eller inte. Viktigt att veta är att det finns en del trädgårdstjänster som inte berättigar till något avdrag, till exempel att trädgårdsdesign, stenläggning eller utgrävning för pool. Om du är osäker så kan vi alltid hjälpa dig att avgöra om avdraget gäller eller inte, så fråga oss!