Familjeomsorg

Familjeomsorg är rådgivande samtal för familjer och par. När vardagen blir stressig och konflikter uppstår kan kommunikationsstöd och vägledning hjälpa dig och din familj att ta hand om varandra. Familjeomsorg är ett samarbete mellan Hemrex och socionomer hos Familjefokus som har lång erfarenhet av familjerådgivning.

Det här kan du få hjälp med

Att ha en vardag med relationer och familj ställer krav på oss att ta hand om hem, arbete, fritid, varandra och oss själva. När tiden blir knapp är det inte ovanligt att vi missförstår varandra och att konflikter uppstår. I sådana lägen kan vägledande samtal vara ett sätt att sortera i känslor och hitta vad just din familj behöver för att komma framåt.

Oavsett hur din familj ser ut kan samtal vara ett stöd för att reda ut obalanser i relationer, att bena ut återkommande konflikter, att hjälpa dig förstå dina växande barn eller ta hand om andra, liknande frågor som naturligt uppstår i en familj.

Hur funkar det?

Om du tror att familjeomsorg kan vara något för dig eller bara vill veta mer, kan du kontakta oss med hjälp av formuläret här nedanför. Du kan berätta lite om vad du skulle vilja ha hjälp med, eller så återkommer vi till dig och presenterar vad vi tror vi kan göra för dig.

I ett första steg bokar vi ett orienterande möte där du får träffa din rådgivande samtalspartner. Till det här mötet kan du ta med dig den eller de personer från din familj som du vill ska delta i samtalen, men det är inget måste. Därefter kommer vi med ett förslag på hur ett stöd för din familj skulle kunna se ut.

Du kan välja om du vill ses digitalt eller om du vill komma till vår samtalsmottagning vid natursköna Övedskloster utanför Sjöbo.

Om Familjefokus

Bakom tjänsten familjeomsorg står företaget Familjefokus startat av socionomerna Sara Winter och Karin Herrlander. Båda har lång erfarenhet som familjebehandlare i kommunal öppenvård. Sedan 2016 driver de en egen mottagning som erbjuder rådgivning utifrån varje unik familje- och livssituation.

Mer om Familjefokus

Jag vill bli kontaktad av familjeomsorg

Jag vill gärna få erbjudanden och nyheter från hemrex till min epost
Jag godkänner hemrex avtalsvillkor och integritetspolicy
Du måste godkänna våra avtalsvillkor och vår integritetspolicy för att skicka förfrågan.

Tack!

Vi återkommer till dig när vi tagit emot ditt ärende.