Hemstädning

Hemrex är städfirman som alltid finns nära dig. Vi städar hem i hela Skåne och Uppsala. I Skåne utgår våra hemstädare från Ystad, Lund, Helsingborg och Kristianstad. Hos oss får du din städning utförd av ett tryggt städbolag med över 10 år i branschen.

Få offert & boka

Vidare

Du kan boka hemstädning som ett löpande abonnemang eller som enstaka tillfällen. Vår ambition är alltid att vara städföretaget som underlättar just din vardag.

Det här ingår

När du bokar en hemstädning städar vi alltid enligt vårt städprotokoll. Här ser du vad som ingår i de olika rummen.

I kök

Rengöring av köksbänk, kakel och ovansida på spis
Invändig rengöring av skåpet där sopbehållaren finns
Torkning av utsidan på ugn, kyl, frys, fläkt
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Dammsugning av lister
Dammsugning och våttorkning av golv

Djupare rengöring som insidan av ugnen, kylskåpet eller fläktfiltret ingår inte i grundtjänsten hemstädning. Däremot kan du lägga till den typen av extrainsatser eller en storstädning efter behov.

I badrum & på toaletter

Rengöring på ut- och insidan av badkar, dusch och toalett
Rengöring av kran och handfat
Torkning av speglar, kakel och utsidan på vitvaror
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Dammsugning av lister
Dammsugning och våttorkning av golv

Städning av avlopp eller under badkar med front ingår inte i vanlig hemstädning. Behöver du hjälp med att städa de områdena kan du boka det som enskilda tilläggstjänster eller en storstädning.

I hall, sovrum & vardagsrum

Torkning av lister, karmar och fönsterbrädor
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Putsning av speglar
Dammtorkning av hyllor och möbler
Dammsugning av mattor
Dammsugning och våttorkning av golv

Särskilt svåra fläckar på till exempel väggar eller i tak ingår inte i grundtjänsten hemstädning. Vill du ha hjälp med den typen av städning kan du beställa det som tillägg eller boka en storstädning.

Prisexempel

Abonnemang

Hur ofta
Pris med RUT-avdrag
2 timmar varje vecka
2.524 kr/mån
2 timmar varannan vecka
1.288 kr/mån**
2 timmar var fjärde vecka
622 kr/mån**

Vårt timpris för hemstädning utan abonnemang är 303 kr. Priset är efter RUT-avdrag och inklusive moms. Utan RUT-avdrag är vårt timpris 606 kr.

Vid varje besök tar vi en inställelsekostnad om 150 kr som bekostar transport, rengöringsmedel och administration.

Så funkar timpotten

Alla abonnemang på Hemrex har en timpottshantering för att vi ska kunna erbjuda kunden en fast månadskostnad och för att kunden inte ska riskera att tappa timmar vid avbokningar.
Mer om timpotten

*

Priser avser ett exempel på 2 timmar efter skattereduktion som är en halverad arbetskostnad vid Rut-avdrag eller 30% avdrag på arbetskostnaden vid Rot-avdrag. Inställelseskostnad om 150 kr/tillfälle (58 kr/tillfälle för seniorer) tillkommer.

Alla våra priser +

Tilläggstjänster

När du behöver ett extra krafttag kan du lägga till ytterligare städning efter behov.

Fönsterputsning

Vid en fönsterputs rengör vi både in- och utsida av dina fönster. Efter behov öppnar vi och putsar också mellan dina fönsterglas. Vi utför putsning oavsett glasstorlek och placering på bygganden genom att anpassa material och redskap efter dina fönster och glaspartier.

Mer om fönsterputs

Installation och reparationer

När inte städ räcker till kan vi hjälpa till med både större och mindre installations- och reparationsarbeten. Efter en städning av hemmet är det lättare att upptäcka en elledning som behöver dras om, en list som behöver bytas ut eller en vägg som kan må bra av en ommålning. För de åtgärder som dyker upp har vi utbildade elektriker och hantverkare som kan ta hand om de olika arbetena. Kontakta oss om du vill ha hjälp med reparation, installation eller montering i samband med din städning.

Mer om hantverkstjänster

Storstädning

En storstädning är en grundlig rengöring av hela ditt hem. Bokar du en fullständig storstädning ingår alla typer av extrainsatser kring städning. Har du bara behov av städning på ett eller ett par av områdena kan du självklart välja endast de som är viktiga för dig. Vill du kan du också plocka till exempel ett område och lägga till det på en vanlig hemstädning.

Följande kan läggas till om du önskar:

  • Rengöring av insidan på kylskåpet
  • Avfrostning och rengöring av frys
  • Rengöring av fläktfilter och insidan av fläkten
  • Insida av skåp
  • Städning av kamin

Grön hemstädning

Ett rent hem gör att vi mår bättre. På samma sätt vet vi att en ren natur fri från kemikalier, onödiga utsläpp och skadlig påverkan från oss människor gynnar oss alla. Om naturen mår bra så kommer vi att göra det. Vi vill göra vårt genom att städa upp efter oss. När du väljer en städfirma som erbjuder grön hemstädning, hjälper du oss att göra just det i ännu större utsträckning.

Rengöringsmedel som inte skadar

När du väljer grön hemstädning använder vi uteslutande rengöringsmedel som är godkända miljövänliga alternativ. De här produkterna är fria från kemikalier som kan vara skadliga för människor, djur och natur.

Engångs, nej tack!

Vi använder inga engångsprodukter när vi städar. För att minimera förpackningsåtgången använder vi doseringsdispensers som går att fylla på om och om igen.

Utsläppssmarta resor

Vår största miljöpåverkan ligger i våra resor. För att upprätthålla en god arbetsmiljö när vi transporterar oss och vår utrustning mellan olika uppdrag behöver vi resa med bil. För att minska våra utsläpp arbetar vi med strategisk ruttoptimering. Det betyder att vi alltid planerar vår transport för att hitta den mest effektiva körvägen som genererar lägst utsläpp.

Fossilfritt 2030

År 2030 ska alla vår transporter ske med hjälp av förnybar energi. Redan nu ställer vi om till fordon som kör på el eller biobränslen. Övergången kommer att ske successivt fram till dess att alla våra fordon drivs fossilfritt och förnybart år 2030.

Vi ställer krav på leverantörer

Som en stor aktör på marknaden ser vi det som en självklarhet att ställa vissa krav på våra leverantörer. Vi väljer våra samarbetspartners med hänsyn till både miljövänliga produkter och strategiskt hållbarhetsarbete. Det är vårt sätt att visa våra leverantörer var efterfrågan ligger och vad vi bör fokusera på inför framtiden. Genom att höja kraven höjer vi kvaliteten på miljösmarta insatser.

I Skåne och Uppsala

Vi är städfirman som finns i Uppsala och hela Skåne. Våra kontor finns i Uppsala, Ystad, Lund, Helsingborg och Kristianstad och vår ambition är att expandera norrut. Om du bor en bit ifrån våra kontor kan du alltså vara lugn, vi erbjuder hemstädning där du bor. Bor du dessutom över landskapsgränsen kan du alltid kontakta oss med din förfrågan, beroende på avstånd kanske vi kan hjälpa dig ändå.

Trygga hembesök

Vi vill att du ska vara trygg med att välkomna din hemrexare. Därför bär alla våra anställda en tydligt synlig fotolegitimation på bröstet. Om du bokar hemstädning med jämna mellanrum kommer du dessutom att få besök av samma person så långt som möjligt. Då har du chans att lära känna din hemrexare och vara trygg i att det är samma person du öppnar dörren för varje gång.

Nöjd kund-garanti

När du anlitar en städfirma ska du alltid få det du förväntar dig. Som kund till oss vill vi att du alltid ska bli nöjd. Skulle du inte bli nöjd följer vi upp och åtgärdar utan tilläggskostnader, såklart. När du beställer tjänster från oss ska du vara säker på att du får precis det du anlitar oss för. Kontakta oss via e-post eller telefon om du har frågor om nöjd kund-garantin.

Hemrexare har kollektivavtal

Alla som arbetar hos Hemrex är anslutna till kollektivavtal. Det är en självklarhet för oss att våra anställda ska känna sig säkra på sin arbetsplats och arbeta under bra och rättvisa villkor. Att visa att våra anställda är kollektivavtalsanslutna är också vårt sätt att berätta för dig att vi är en ansvarsfull arbetsplats och pålitligt städföretag.

Fritt hembesök

Om du är intresserad av att anlita oss som städfirma för regelbunden hemstädning får du alltid ett kostnadsfritt hembesök inför uppstarten. Hembesöket innebär att vi kommer hem till dig så att du får möjlighet att visa oss runt, berätta om särskilda behov eller önskemål och ställa frågor direkt till oss. Efter besöket ger vi dig ett förslag på pris och upplägg som är anpassat efter ditt hem.

Abonnemang

För en regelbunden hemstädning är ett abonnemang den absolut smidigaste lösningen. Då kan du välja om du vill ha städning en gång i veckan, en gång varannan vecka eller en gång var fjärde vecka. När du valt ditt intervall får du en stående dag och tid. Därifrån rullar ditt abonnemang på. Skulle du märka att du behöver städning oftare eller mer sällan kan du när som helst göra ändringar i ditt abonnemang.