Kontorsstädning

Ett abonnemang på städning ger dig en trivsam arbetsmiljö utan att behöva tänka på det. Hemrex är städfirman med över 10 års erfarenhet av kontorsstädning. Vi tar uppdrag i hela Skåne och Uppsala. I Skåne utgår vi från Ystad, Lund, Helsingborg och Kristianstad. Klicka hem en kostnadsfri offert direkt.

Det här ingår

När vi städar kontor följer vi alltid ett städprotokoll som garanterar dig ett rent resultat i alla rum. Vi gör det för att du ska vara trygg med att den städfirma du valt ger dig resultat varje gång. Här ser du vad som ingår i vår kontorsstädning.

I entré, kontors- och sällskapsrum

Torkning av skrivbord och arbetsplatser
Torkning av lister, karmar och fönsterbrädor
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Putsning av speglar
Dammsugning av mattor
Dammsugning och våttorkning av golv
Tömning av papperskorgar

Särskilt svåra fläckar på till exempel väggar eller i tak ingår inte i grundtjänsten kontorsstädning. Vill du ha hjälp med den typen av städning kan du beställa det som tillägg.

I kök

Rengöring av köksbänk, kakel och ovansida på spis
Invändig rengöring av skåpet där sopbehållaren finns
Torkning av utsidan på ugn, kyl, frys, fläkt
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Viss diskhantering
Dammsugning av lister
Dammsugning och våttorkning av golv
Tömning av sopbehållare

Djupare rengöring som insidan av ugnen, kylskåpet eller fläktfiltret ingår inte i grundtjänsten kontorsstädning. Däremot kan du lägga till den typen av extrainsatser efter behov.

På toaletter

Rengöring av kran och handfat
Torkning av speglar, kakel och utsidan på vitvaror
Torkning av ytor, skåpsluckor och armaturer
Dammsugning av lister
Dammsugning och våttorkning av golv
Tömning av papperskorgar

Vill du att vi ska fylla på engångsartiklar som papper och tvål kan det enkelt ingå i din kontorsstädning.

Kontakta oss för offert

Försäljning

Johanna Härd

johanna.h@hemrex.se

0411-35 07 87

Tilläggstjänster

När du behöver ett extra krafttag kan du lägga till ytterligare städning efter behov.

Fönsterputsning

Vid en fönsterputsning rengör vi både in- och utsida av alla fönster. Efter behov öppnar vi och putsar också mellan fönsterglasen. Vi utför putsning oavsett glasstorlek och placering på bygganden genom att anpassa material och redskap efter dina fönster och glaspartier.

Mer om fönsterputs

Monterings- och reparationsarbeten

När inte städning räcker till kan vi hjälpa till med både större och mindre monterings- och reparationsarbeten. Våra hantverkare och snickare har yrkesutbildning och erfarenhet av både underhåll och montering av snickerier, måleri och materialvård. De kan hjälpa dig att både montera nytt och reparera befintlig inredning. För planering och installation av till exempel förvaringslösningar, arbetsplatser och kök är det hantverksservice hos oss som kan hjälpa dig.

Mer om hantverkstjänster

Storstädning

En storstädning är en grundlig rengöring av hela kontoret. Om du till exempel ska flytta in i en ny lokal eller avslutat en renovering kan en storstädning underlätta innan du möblerar upp kontoret igen. Bokar du en fullständig storstädning ingår alla typer av extrainsatser kring städning. Vill du kan du välja endast de områden som är aktuella för din lokal.

Vid storstädning får du allt som ingår i en vanlig hemstädning och det här i tillägg:

  • Rengöring av insidan på kylskåpet
  • Avfrostning och rengöring av frys
  • Rengöring av fläktfilter och insidan av fläkten
  • Rengöring av avlopp
  • Städning under badkar med front
  • Avkalkning av kakel och rör
  • Borttagning av fläckar på väggar, golv och i tak

Grön kontors-
städning

En rent ut sagt smart kontorsstädning.

Att röra oss i en ren och fräsch arbetsmiljö gör att vi mår bättre. På samma sätt vet vi att en ren natur fri från kemikalier, onödiga utsläpp och skadlig påverkan från oss människor gynnar oss alla. Om naturen mår bra så kommer vi att göra det. Vi vill göra vårt genom att städa upp efter oss. När du väljer en grön kontorsstädning, hjälper du oss att göra just det i ännu större utsträckning.

Snälla men effektiva rengöringsmedel

När du väljer grön kontorsstädning använder vi uteslutande rengöringsmedel som är godkända miljövänliga alternativ. De här produkterna är fria från kemikalier som kan vara skadliga för människor, djur och natur.

Inga engångsartiklar

Vi använder inga produkter eller artiklar som bara används en gång när vi städar. För att minimera förpackningsåtgången använder vi doseringsdispensers för våra rengöringsmedel som går att fylla på om och om igen.

Ruttoptimering för lägre utsläpp

Som verksamhet ligger vår största miljöpåverkan i våra bilresor till, mellan och från olika uppdrag. För att minska våra utsläpp arbetar vi med strategisk ruttoptimering. Det betyder att vi alltid planerar vår transport för att hitta den mest effektiva körvägen som genererar lägst utsläpp. Ruttoptimeringen har gjort att vi har kunnat minska våra koldioxidutsläpp med 15% från år 2018 till 2020.

Fossilfritt 2030

År 2030 kommer alla vår transporter att ske med hjälp av fossilfria bränslen. Redan nu ställer vi om till fordon som kör på el eller biobränslen. Övergången kommer att ske successivt fram till dess att alla våra fordon drivs fossilfritt och förnybart år 2030. Parallellt med målet att bli fossilfria bygger vi ut våra laddningsmöjligheter för att klara vårt framtida mål att transportera oss mestadels med hjälp av el.

Vi påverkar

Som en stor aktör på marknaden ser vi det som en självklarhet att ställa vissa krav på våra leverantörer. Vi väljer våra samarbetspartners med hänsyn till både miljövänliga produkter och strategiskt hållbarhetsarbete. Det är vårt sätt att visa våra leverantörer var efterfrågan ligger och vad vi bör fokusera på inför framtiden. Genom att höja kraven mot våra leverantörer höjer vi kvaliteten på miljösmarta insatser för dig.

Hälsosam, trygg och trivsam.

Så får du din bästa arbetsmiljö
Hur ofta behöver ett kontor städas? Vilka fördelar har en ren arbetsplats? Hur kan du ta del av alla fördelar?

Här förklarar vi varför vi egentligen behöver städa och berättar hur du kan öka både fysisk och mental hälsa hos alla på arbetsplatsen. Ja, det går att städa sig till en bättre arbetsmiljö.

Så ofta behöver du städa
Hur ofta du behöver städa bör stå i proportion till hur många ni är som rör er i lokalerna och mycket verksamheten i sig tenderar att kontaminera lokalerna med smuts, damm, kemikalier eller smittoämnen. Ju fler människor och mer kontaminering, desto oftare städning. Det är grundregeln.

Satsa på bakteriestopp1
Lokalisera riskområden och fokusera städet dit. Kök, toaletter och omklädningsrum bör städas minst en gång i veckan oavsett antal personer som rör sig i lokalerna. Samma gäller för andra områden som är frekventa kontaktytor, till exempel dörrhandtag och lampknappar. Då gör vi det svårare för bakterier att spridas.

Lite damm skadar väl inte?1
Bakteriers skada är de flesta bekanta med. Men dammet då? I dammet samlas ämnen och partiklar som kan vara skadliga för oss, och särskilt för allergiker. Bland partiklarna finns till exempel pollen, mögel, pälsdjursallergen och hudflagor. Men också hormonstörande ämnen från plaster, elektronik och textilier. De är alla partiklar och ämnen vi helst slipper arbeta nära.

Vi blir friskare1
En regelbunden städning ger flera direkta hälsoeffekter. Vi hindrar bakterier att spridas, vi förebygger att få i oss skadliga ämnen och vi undviker att personal med allergier blir sjuka. När vi städar bort dammet förbättrar vi luftkvaliteten och minskar trötthet. Det gäller även de som inte är allergiker! Bra städning håller oss friskare rent fysiskt. Men också mentalt mår vi bättre.

Vi blir säkrare3
En välstädad arbetsplats minskar risken för olyckor. När golvytor är fria och rena risken att vi halka eller snubblar mindre. Dessutom gör vi det svårare för en eventuell brand att spridas om vi håller fritt från lättantändligt damm och småskräp.

Vi blir gladare
Det säger kanske sig själv att trevliga miljöer gör att vi trivs bättre. Vi blir gladare, mindre stressade och mer stolta över vår omgivning när den är i ordning, ren och fräsch. Och är det något som är viktigt för att kunna göra ett bra jobb är det väl trivsel?

Detta kan du göra2
Det första du behöver göra är att se över dina behov. Eller så kan du ta hjälp av experter för att kartlägga vad dina lokaler behöver. Det finns bestämmelser som säger att du som arbetsgivare och chef måste följa vissa riktlinjer för en god arbetsmiljö. När det kommer till underhållsarbetet städning finns det gott om smidiga lösningar.

Anlita en heltäckande städservice
Vi på Hemrex håller oss uppdaterade kring rekommendationer och har lång erfarenhet av att förbättra arbetsmiljön för olika typer av arbetsplatser. När du anlitar oss får du ett städbolag som tar hand om både administrationen och utförandet av er städning så att du kan vara säker på att få ta del av alla fördelar med en ren och hälsosam arbetsmiljö.

Våra källor

1 Folkhälsomyndigheten - Livsvillkor & levnadsvanor

2 Arbetsmiljöverket - Arbetsmiljöarbete och inspektioner

3 Arbetsmiljöupplysningen - Arbetsplatsen

Personlig service

Med abonnemang på kontorsstädning får du personlig och heltäckande service. Vi tar hand om både städningen och administrationen av den och behöver inte tänka på vad som ska göras när. Det är alltid samma hemrexare som besöker dig och när du kontaktar oss via telefon eller e-post har alltid den som svarar koll på dina bokningar. Det kallar vi smidig och underhållsfri städning.

Abonnemang

För en regelbunden kontorsstädning är ett abonnemang det absolut smidigaste sättet att få ut mest av din städfirma. Då kan du välja om du vill ha städning en gång i veckan, en gång varannan vecka eller en gång var fjärde vecka. När du valt ditt intervall får du en stående dag och tid. Därifrån rullar ditt abonnemang på. Skulle du märka att du behöver städning oftare eller mer sällan kan du när som helst göra ändringar i ditt abonnemang.

Fri konsultation

Om du är intresserad av att anlita oss för regelbunden hemstädning ingår alltid en kostnadsfri konsultation. Det innebär att vi kommer hem till dig så att du får möjlighet att visa oss runt, berätta om särskilda behov eller önskemål och ställa frågor direkt till oss. Efter konsultationen ger vi dig ett förslag på pris och upplägg som är anpassat efter ditt hem.

I Skåne och Uppsala

Vi utför kontorsstädning för företag och föreningar i Skåne och Uppsala. Våra kontor finns i Ystad, Lund, Helsingborg, Kristianstad och Uppsala. För möten och konsultationer kommer vi gärna och hälsar på dig på plats i dina lokaler. Oavsett var dina lokaler befinner sig har du alltid nära till vår service via telefon eller e-post.

Trygga hembesök

Vi vill att du ska vara trygg med att välkomna din hemrexare. Därför bär alla våra anställda en tydligt synlig fotolegitimation på bröstet. Om du bokar hemstädning med jämna mellanrum kommer du dessutom att få besök av samma person så långt som möjligt. Då har du chans att lära känna din hemrexare och vara trygg i att det är samma person du öppnar dörren för varje gång.

Nöjd kund-garanti

Som kund till oss vill vi att du alltid ska bli nöjd. Skulle du inte bli nöjd följer vi upp och åtgärdar utan tilläggskostnader, såklart. När du valt oss som städfirma ska du vara säker på att du får precis det du anlitar oss för. Kontakta oss via e-post eller telefon om du har frågor om nöjd kund-garantin.

Hemrexare har kollektivavtal

Alla som arbetar hos Hemrex är anslutna till kollektivavtal. Det är en självklarhet för oss att våra anställda ska känna sig säkra på sin arbetsplats och arbeta under bra och rättvisa villkor. Att visa att våra anställda är kollektivavtalsanslutna är också vårt sätt att berätta för dig att vi är en ansvarsfull arbetsplats och ett pålitligt städbolag.