Sanja Nedeljkovic

När Sanja Nedeljkovic inte städar hemma hos sina abonnemangskunder hittar du henne ofta med fiskespöet och fikakorgen i någon hamn kring Österlen, eller på jakt efter Karl-Johan, stolt fjällskivling och kantareller i skogen. Det är hennes vardagslyx. Till Hemrex hittade hon via ett tips från en bekant och idag är hon övertygad om att det är hon av alla hemrexare som arbetar med Hemrex allra bästa kunder.

Sanja Nedeljkovic

Ålder

33

Bor

Borrby

Hemrex ort

Ystad

Hos Hemrex

Sedan februari 2020

Vad är det bästa med ditt arbete?

- Jag har en snäll arbetsgivare och en bra arbetsledare som jag kan diskutera med och få hjälp av. I mitt jobb går det inte att säga att en arbetsuppgift är den roligaste, det roligaste är kontakten med mina kunder. Jag lär känna dem över lång tid och jag hittar lika bra i deras hem som i mitt eget. Vi får en speciell och värdefull relation, nästan lite som familj. Att mina kunder blir glada gör att jag hela tiden vill göra ett bättre och bättre jobb.

Har du lärt dig något oväntat under din tid hos Hemrex?

- Allt i jobbet egentligen! Innan jag kom till Sverige arbetade jag som legitimerad barnmorska i Serbien och hade aldrig arbetat med städning förut. Jag har fått stöd i att lära mig allt och att prata med mina kunder har varit en jättestor hjälp i att lära mig svenska. När jag började på Hemrex kom pandemin nästan direkt, då blev mitt jobb en viktig social kontakt för både mig och mina kunder.

Vilken typ av människa behöver man vara för att trivas i ditt arbete?

- Du måste vara social och tycka om att prata mycket om olika saker. Du behöver också vara öppen för att människor tycker och tänker olika. Jag tycker alltid det är roligt att komma hem till en kund jag inte träffat på en vecka, hinna ta en kopp kaffe och prata lite om världen och livet. Jag är tacksam att mitt arbete gett mig möjligheten att träffa så underbara människor.